Συνταγή για λαχταριστά φαλάφελ!
Tα φαλάφελ είναι κεφτέδες από φάβα και ρεβίθια και είναι τέλειο φαγητό για τα παιδιά που δεν τρώνε τα συγκεκριμένα όσπρια, γιατί είναι καμουφλαρισμένα σε πεντανόστιμους κεφτέδες!
Υλικά που χρειαζόμαστε:
1 φλιτζάνι φάβα
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι σησάμι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
1/4 κους κους (πλιγούρι)
1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κύμινο
2 κ.γ κόλιανδρο ξηρό
2 κ.γ σόδα μαγειρέματος
1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
1/4 κ.γ πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα
Βάζετε την φάβα και τα ρεβίθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό. Tα σουρώνετε την επομένη. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρο πολυμίξερ. Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου. Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Tα σερβίρετε με αραβική πίτα και με ταχίνι ντιπ. Επίσης είναι τέλεια με κομμάτια από αγγουράκι τουρσί κομμένα μέσα στην πίτα.