Συνταγή για καλοκαιρινό... σκορδόψωμο!

Το καλοκαιρινό σκορδόψωμο είναι εύκολο, γρήγορο κι έχει σούπερ γεύση. Είναι τέλειο για ορεκτικό σ' ένα "επίσημο" τραπέζι, τέλειο για βραδιές βεράντας, τέλειο για βραδιές Μουντιάλ!!!

Συνταγή για καλοκαιρινό... σκορδόψωμο!

Θα χρειαστείτε:
1 ψωμί τζιαπάτα
100 γρ τυρί τριμμένο regato
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
100 γρ ξινομυζήθρα
1 κ σ κρέμα βαλσάμικου
ρίγανη
βασιλικό
για το σκορδοβούτυρο
150 γρ φρέσκο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο (ή 2 αν έχετε πιο "σκορδάτα" γούστα)
1 κ σ ρίγανη

Ανοίγετε το τζιαπάτα στη μέση και το αλείφετε πολύ καλά με το σκορδοβούτυρο. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να "χρυσαφίσει" το τυράκι. Αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και στρώνετε τις ροδέλες ντομάτας. Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τα μυρωδικά και "ραντίζετε" με την κρέμα βαλσάμικου.

Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξατε το απόλυτο, καλοκαιρινό σκορδόψωμο. Απόλαυστε το!!!

Πηγή: www.mamatsita.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved