Συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό καρπούζι!
Το καρπούζι είναι άκρως καλοκαιρινό φρούτο. Είναι από τα αγαπημένα μάλιστα των μικρών παιδιών.
Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε παγωτό καρπούζι στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 του κιλου τη σάρκα του καρπουζιού
• 1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
• 4 κρόκους αυγών
• 1/4 του κιλού ζάχαρη
• 1/2 κιλό γάλα βρασμένο
• 100 γραμμ. κουβερτούρα
• 1 κουταλάκι κανέλα
• 2 κουταλιές τριμμένα φιστίκια αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος με το καρπούζι.
2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτα, ρίχνουμε το γάλα και τα βάζουμε σε μπεν - μαρι τ' ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την να μην πιάσει κρούστα.
3. Προσθέτουμε το καρπούζι με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα την κουβερτούρα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
4. Πασπαλίζουμε το μείγμα με φιστίκια και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.
Πηγή: sintagespareas.gr