Συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα
Από τα πιο κλασικά φαγητά της ελληνικής οικογένειας το κοτόπουλο! Όλοι το αγαπούν και κυρίως τα παιδιά, ειδικά αν συνοδεύεται από πατατούλες! Το λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα είναι πιο ζουμερό από του φούρνου, αλλά εξίσου νόστιμο!
Τι χρειαζόμαστε:
κοτόπουλο 1,5 κιλό
2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. άσπρο κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο. Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και χώνουμε μέσα το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και την μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40' οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές (που αρέσουν στα παιδιά) τα οποία θα περιχύσετε με την σαλτσούλα που έχει μείνει στο κοτόπουλο.