Συνταγή για υπέροχο γιουβέτσι κοτόπουλο!

Αντί για μοσχάρι, δοκιμάστε αυτό το πιο υγιεινό και ελαφρύ γιουβέτσι με κοτόπουλο, που είναι και πεντανόστιμο!!! Τέλεια απλή, λιτή συνταγή, χωρίς πολλά πολλά.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 ποτήρι πολτό ντομάτας
1 κύβο μυρωδικών
λίγο αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγη κανέλα
ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγη ρίγανη. Το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με ελαιόλαδο και το ψήνουμε 45 με 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μερίδες.

Στο ταψί ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι ακόμα, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγη κανέλα. Κλείνουμε τον φούρνο για 5 λεπτά να λιώσει ο κύβος. Ανοίγουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι να πάει παντού. Το ανακατεύουμε και προσθέτουμε νέρο όταν βλέπουμε ότι το έχει πιει.

Δοκιμάζουμε κι όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε και τις μερίδες κοτόπουλου κι αφήνουμε για κανα δυο λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο γιατί με την ζέστη το κριθαράκι θα παραμαγειρευτεί.

Μπορείτε αν θέλετε, να κάνετε τη μισή δόση με μισό κοτόπουλο και μισό πακέτο κριθαράκι. Ή μπορείτε να το κάνετε μόνο με μπουτάκια κοτόπουλου, που είναι και τα αγαπημενα των παιδιών!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved