Συνταγή για λαδερό «τρυφερό» αρακά!
Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά, ο λαδερός αρακάς, ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, που θα χορτάσει, χωρίς να σας βαρύνει, τα καλοκαιρινά σας μεσημέρια! Τυρί φέτα, είναι must στο φαγητό αυτό, για να συνοδεύσετε τον τρυφερό αρακά σας.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 καρότα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια περασμένα από το blender ή 2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι
νερό όσο τραβήξει
Πώς το κάνουμε:
Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την ντομάτα. Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό. Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ή ασφαλίζετε το φαγητό στη χύτρα. Μόλις γίνει, αφήστε το να «πιει» τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί, ώστε να χυλώσει.