Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας
Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους και άφθονα! Κάντε τα τηγανιτά με αυτή την συνταγή και θα βγουν πεντανόστιμα και αφράτα και «καλυμμένα» για όσους δεν θέλουν να βλέπουν λαχανικά στο πιάτο τους!
Θα χρειαστείτε:
3 φλυτζάνια μπίρα
2 φλυτζάνια αλεύρι
4 μεγάλα κολοκύθια
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος. Τα βάζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αλεύρι με την μπίρα. Όταν χυλώσει το μείγμα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βουτάμε κάθε κολοκυθακι στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε.
Είναι έτοιμα και μπορούμε να σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με μια συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού, ή με τζατζίκι!