Συνταγή για κρέπες με σπανάκι και φέτα!

Μια εύκολη συνταγή για κρέπες με σπανάκι που μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε κατάσταση! Ένα ωραίο κόλπο να φάνε τα παιδιά το σπανάκι τους.

Συνταγή για κρέπες με σπανάκι και φέτα!


Υλικά που χρειαζόμαστε:
Κρέπες
100 γρ. αλεύρι
2 αυγά
300 ml γάλα
1 καλή πρέζα αλάτι
Γέμιση Σπανάκι
1000 γρ. σπανάκι
40 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
60 γρ. τυρί φέτα
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
βούτυρο για το ταψί

Πώς το κάνουμε:
Πλένετε καλά το σπανάκι. Αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια και το ζεματάτε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε μπόλικο κρύο νερό και το στραγγίζετε. Το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγει το νερό και το βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε ακόμη μερικά λεπτά και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Ετοιμάζετε τις κρέπες: χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε. Τηγανίζετε σε αντικολλητικό σκεύος. Τις γεμίζετε με το σπανάκι. Τυλίγετε την κρέπα σε ρολό και την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί με την άκρη της προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτεί. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο.Τις ψήνετε 10 περίπου λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως για να είναι ζεστές και να λιώνουν στο στόμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved