Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με κρέμα γάλακτος!
Οι κλασικές γαρίδες σαγανάκι είναι με κόκκινη σάλτσα. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με κρέμα γάλακτος και θα έχετε ένα γρήγορο γκουρμέ φαγάκι στο λεπτό, συνοδευόντάς το με πιλάφι.
Τι χρειαζόμαστε:
6-8 μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
λίγο κόκκινο πιπέρι καγιεν (καυτερό)
αλάτι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο τριμμένο τζίντζερ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια (εάν θέλετε τις καθαρίζετε ολόκληρες). Σοτάρουμε με μια κουταλιά βούτυρο το λιωμένο σκούδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ακόμα.
Στραγγίζουμε, τις αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση, βάζουμε τις γαρίδες με τα μανιτάρια (χαμηλώνουμε την φωτιά) και προσθέτουμε το πιπέρι, λίγο αλάτι και το τζιντζερ. Αφήνουμε να δέσει λίγο, ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρουμε με σπυρωτό πιλάφι, που θα περιχύσουμε με το ζουμάκι του φαγητού.