Συνταγή για τραγανά φιλετάκια ψαριού πανέ!
Συνταγή για φιλετάκια ψαριού πανέ, φτιαγμένα με τρόπο που αρέσουν και στα πιο δύσπιστα παιδάκια και μία σος που νοστιμίζει σχεδόν τα πάντα!
Τι χρειαζόμαστε:
4 φιλέτα ψαριού (γλώσσας, πέρκας, μπακαλιάρου κ.λ.π. ωμά ή κατεψυγμένα)
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
στην άκρη του κ.γλ. μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Για τη σος:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
2 κ.σ. μαγιονέζα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
λίγη μουστάρδα (σκόνη ή κανονική)
1 κ.γλ. κάπαρη
2 - 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα (αφού αποψυχθούν, αν είναι κατεψυγμένα) και τα βουτάμε, αρχικά, στο αυγό, που έχουμε χτυπήσει σε ένα βαθύ πιάτο και στη συνέχεια, στο αλεύρι, τη γαλέτα και το μοσχοκάρυδο, που έχουμε ανακατέψει σε ένα άλλο πιάτο.
Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά).
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μαγιονέζα ή με την εύκολη σος που γίνεται ανακατεύοντας απλώς τα υλικά.