Συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα μαργαρίτα!

Συνταγή για πίτσα Μαργαρίτα, αυθεντική, πανεύκολη συνταγή και κυρίως light, αν προσέξετε η ζύμη για την πίτσα να είναι λεπτή!

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει

Για τη σάλτσα ντομάτας:
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

Για το γαρνίρισμα: Μοτσαρέλα άσπρη ιταλική για πίτσα (όχι φρέσκια, ούτε Δανίας)

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιογενές και ελαστικό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει τουλάχιστον για μισή ώρα.

Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και σοτάρετε το ελαφρά στο ελαιόλαδο. Προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγη ρίγανη και ελάχιστο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου απορροφήσει όλα τα υγρά της και μείνει η ντομάτα με το λαδάκι της.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα ζύμης σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα. Τοποθετούμε τη ζύμη που ανοίξαμε επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τη βάζουμε επάνω στη σχάρα του φούρνου. Απλώστε καλά 3,4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και τελευταία τοποθετήστε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες. Ραντίστε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και είναι έτοιμη για φούρνισμα.

Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 5 με 6 λεπτά και η πίτσα σας είναι έτοιμη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved