Συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
Το καρπούζι είναι από τα ωραιότερα καλοκαιρινά φρούτα. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού με αυτό το φρούτο που θα ξετρελάνει την οικογένειά σας.
ΥΛΙΚΑ:
• 17 - 18 τετράγωνα κομμάτια χοντρό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού
• 3 - 4 κουταλιές ασβεστόσκονη
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• βανίλια
• χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• αθαρίζετε και κόβετε τα φύλλα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια.
• Τα ρίχνετε σε λεκάνη στην οποία έχετε βάλει το νερό με την ασβεστόσκονη και τα αφήνετε για 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα τα ανακινείτε.
• Τα βγάζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα βάζετε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνετε για 15 λεπτά.
• Βάζετε σε άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.
• Αφού κοχλάσουν για 1 λεπτό τα κατεβάζετε και τα αφήνετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
• Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε βανίλια και τα βράζετε. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν "δέσει" το σιρόπι.
• Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα