Κέικ Καρότου Mothersblog!
Μια φίλη της σελίδας μας, η Εύα, θέλησε να μοιραστεί μαζί με εμάς και εσάς, μία συνταγή για κέικ που το φτιάχνει για την μικρή της κόρη Φαίη. Η Φαίη λατρεύει το συγκεκριμένο κέικ καρότο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα κέικ σοκολάτας. Μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκε πως το τρώει ζεστό ζεστό και το συνοδεύει με ένα γλάσο που φτιάχνει με κρέμα τυρί και ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά:
200γρμ λάδι ελαφρύ
270γρμ ζάχαρη
300γρμ φαρίνα
1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
150γρμ σταφίδες
150γρμ καρύδια
250γρμ καρότα
1 φέτα πορτοκάλι μαζί με την φλούδα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.τ.γ σόδα
4 αβγά
2 κ.τ.γ κανέλα.
Εκτέλεση:
Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα και βάζετε στο μούλτι τις σταφίδες, τα καρύδια και τη φέτα πορτοκάλι και τα τρίβετε καλά.
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή αλεύρι, μπέικιν και κανέλα και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Με το μίξερ θα χτυπήσετε αρχικά τα αβγά με τη ζάχαρη. Έπειτα και διαδοχικά θα βάλετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και θα ανακατέψετε για 4 λεπτά έως ότου ομογενοποιηθεί.
Μετά θα προσθέσετε το μείγμα με το αλεύρι και θα ανακατέψετε ξανά με το μίξερ.
Αφού γίνει μια ωραία ζύμη, βάζετε τα καρότα, με τα καρύδια και τις σταφίδες που έχετε τρίψει, και ανακατεύετε με μια κουτάλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στην σκάλα πάνω κάτω, όχι αέρα, και ψήνετε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Tip: Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και μια ώριμη μπανάνα λιωμένη μέσα στο μείγμα με τα καρότα.
Σημειώσεις:
Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει καλό θα είναι με ένα μαχαιράκι να δείτε πότε θα είναι το κέικ σας έτοιμο, γιατί μπορεί να χρειαστεί λιγότερο χρόνο.
Το χρώμα του δεν θα είναι ξανθό βανιλένιο. Θα μοιάζει περισσότερο με σοκολατένιο!