Συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο κουλούρι Θεσσαλονίκης!
Τα παιδιά σας καλό είναι τώρα που θα ξεκινήσουν τα σχολεία να τρώνε πρωινό από τα χεράκια σας.
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι αφράτο και δεν αρέσει μόνο στα παιδιά αλλά και σε μας τους μεγάλους. Σας προτείνουμε να το φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό αλεύρι Robin Hood
• 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
• 30 γραμμάρια αλάτι
• 50 γραμμάρια ζάχαρη
• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
• 1 κουταλιά ταχίνι
• 300 γραμμάρια σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη.
4. Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι
5. Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια
6. Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι
7. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
8. Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς