Συνταγή για τα πιο νόστιμα και εύκολα κουλουράκια!
Τα κουλουράκια ξετρελαίνουν τόσο τους μικρούς μας φίλους όσο κι εμάς τους μεγάλους. Η παρασκευή τους όμως απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά υλικά.
Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε μία συνταγή πολύ εύκολη και τα κουλουράκια σίγουρα θα είναι τα ωραιότερα που έχετε φάει.
ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 2 κουταλάκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.
3. Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια ζύμη λαδερή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
4. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25' στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
6. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.