Συνταγή για την πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!

Η σπανακόπιτα είναι από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Όταν πηγαίνουμε στο φούρνο αρκετές φορές αγοράζουμε πολλά κομμάτια για όλη την οικογένεια. Εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ:
• 5 αυγά
• 1/2 κιλό τυρί
• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 750 gr σπανάκι
• αλάτι
• πιπέρι
• 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
• νεράκι όσο σηκώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved