Συνταγή για το πιο γρήγορο κι εύκολο ραβανί!

Το ραβανί είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Όταν πηγαίνουμε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο είναι από τα πρώτα που θα αγοράσουμε. Ωστόσο εμείς σας έχουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε σπίτι εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ:

Για το ραβανί:
• 1 κύπελλο ζάχαρη
• 2 κύπελλα αλεύρι
• 2 κύπελλα σιμιγδάλι χοντρό
• 2 μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες
• 2 γιαουρτάκια
• 6 αυγά

Για το σιρόπι:
• 7 κύπελλα νερό
• 6 κύπελλα ζάχαρη
• 1 λεμόνι
• 1 βανίλια (σε σκόνη ή ξυλάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και το γιαούρτι. Ρίχνουμε πρώτα τα αυγά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Έπειτα το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
2. Αφού ανακατευτεί καλά ρίχνουμε στο μίγμα το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να το απορροφήσει όλο. Τέλος ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως το αλεύρι.
3. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
4. Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι ολόκληρο κομμένο στη μέση.
5. Το βράζουμε για 5 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια.
6. Ρίχνουμε το σιρόπι κρύο σε ζεστό ραβανί ή το αντίθετο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved