Πατάτες ογκρατέν με 5 υλικά!
Ίσως είναι το πιο εύκολο ογκρατέν που έχετε φτιάξει. Όχι μόνο το πιο εύκολο αλλά και αυτό που δεν χρειάζεται και πολλά υλικά. Για την ακρίβεια θα χρειαστείτε μόνο 5!
Υλικά
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κρέμα γάλακτος (200 γρμ)
1 αυγό
Κίτρινο τυρί τριμμένο (γκούντα ή μοτσαρέλα για πίτσα)
μπέικον κομμένο καρέ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώστε τις πατάτες σε ταψάκι αφού τις έχετε αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίξτε το τριμμένο τυρί και το μπέικον.
Ανακατέψτε την κρέμα με το αυγό και περιχύστε τις πατάτες.
Ψήστε στους 200 βαθμούς σκεπάζοντας το ταψάκι σας ή το πυρέξ με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστε το για άλλα 30 λεπτά.
Η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!