Συνταγή για καρμπονάρα χωρίς τύψεις!
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά είναι δυστυχώς και από τα πιο παχυντικά. Η καρμπονάρα, διάσημη στην Ιταλία και όχι μόνο- μας χαρίζει υπέροχη γεύση αλλά και μπόλικες θερμίδες. Διαβάστε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να αντικαταστήσετε τα παχυντικά υλικά και να μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας φαγητό εσείς και τα παιδιά σας χωρίς τύψεις!
- 150 γρ. ζυμαρικά
προτιμήστε ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
για λιγότερες θερμίδες βάλτε ίδια ποσότητα σε ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 40γρ. αλλαντικά
αντικαταστήστε το μπέικον με γαλοπούλα βραστή
- 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
διαλέξτε μια light με λιγότερο από 10% λιπαρά ή γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
αντί για κεφαλοτύρι επιλέξτε κάποιο με λιγότερα λιπαρά αλλά πλούσιο σε γεύση