Συνταγή για την πιο νόστιμη χορτόπιτα με τραχανά!
Τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου φέρνουν και τα πρώτα χορταράκια. Ευκαιρία να φτιάξετε μία πεντανόστιμη πίτα, όλο αρώματα και γεύση.
Υλικά
4 φύλλα σπιτικά, ή 1 πακέτο παραδοσιακά φύλλα για πίτες
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, σε μικρά κομμάτια
500γρ. χόρτα διάφορα για πίτα (λάπαθα, παπαρούνες, κλπ)
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
3 πράσα, σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τραχανά νηστίσιμο από λαχανικά, ή πλιγούρι
αλάτι, πιπέρι
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr