Πεντανόστιμα κριτσίνια με ελιές!
Ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Αθανάσιο Τσομπανίδη που μοιράστηκε αυτή την συνταγή μαζί μας. Πρόκειται για έναν ιερέα που ζει στην Αλεξανδρούπολη , εκπαιδευτικό, πατέρα και γονιό των παιδιών του αλλά και των ενοριτών του, που μαζί τους μοιράζεται τις συνταγές που του ζητούν.
Αυτά τα κριτσινάκια με ελιά είναι υγιεινά και ιδανικά τόσο για εμάς στη δουλειά όσο και για τα παιδάκια μας σαν κολατσιό για το σχολείο.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι λιωμένη μαργαρίνη
1 ποτήρι νερό
1 ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 ποτήρια αλεύρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη λιωμένη μαργαρίνη, το αλάτι, λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν ανακατεμένο και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε λίγη ζύμη κάθε φορά, σε λεπτό κορδόνι και φτιάχνουμε κουλουράκια.
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε αραιά-αραιά για να μην κολλήσουν.
Γίνονται 3 ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.