Η πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα της γιαγιάς Μπελόνιας από τα χεράκια μου! Συνταγή από τη Δέσποινα Καμπούρη

Κορίτσια μου, σας το υποσχέθηκα εδώ και μέρες! Σήμερα θα σας γράψω την αγαπημένη μου συνταγή για την πιο νόστιμη Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με το παραδοσιακό, ντόπιο τυρί που λέγεται τροβολιά.

Η πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα της γιαγιάς Μπελόνιας από τα χεράκια μου!

Αυτή την συνταγή μου την εμπιστεύτηκε η γιαγιά Μπελόνια, ετών 94! Η πιο γλυκιά και καλή γιαγιά που έχω γνωρίσει ποτέ με υποδέχτηκε στο σπίτι της στη Χώρα της Μυκόνου. Το σπίτι της μοσχομύριζε φρεσκοψημένη τυρόπιτα. Την παρακάλεσα να μου δώσει την συνταγή της κι εκείνη μου έκλεισε πονηρά το μάτι!

Είστε έτοιμες;

Υλικά:

1 συσκευασία με 2 φύλλα κουρού.
1 κιλό τροβολιά. (Αν δεν βρείτε τροβολιά, ρωτήστε τον πωλητή στο σούπερ μάρκετ ποιο αντίστοιχο τυρί θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Εγώ πιστεύω πώς και η μυζήθρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό)
Λίγο λάδι για το ταψί και το άλειμμα της πίτας
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
¼ ματσάκι άνηθο

Προετοιμασία:

Λαδώστε λίγο τον πάτο του πυρέξ σας και στρώστε το πρώτο φύλλο με τα δάχτυλά σας. Πρέπει να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξετε την γέμιση. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια σας αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά. Κόψτε και τον άνηθο.

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπολ σας όλο το τυρί, προσθέστε τα δυο αυγά και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ή με τα χέρια σας αν προτιμάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο. Φτιάξτε ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα είναι η γέμιση της πίτας σας. Ρίξτε την στο πυρέξ και απλώστε την από άκρη σε άκρη. Σκεπάστε τη γέμισή σας με το άλλο φύλλο της ζύμης. Κλείστε τις άκρες της ζύμης με την κάτω στρώση. Λαδώστε ελαφρώς (ίσα να γυαλίσει το φύλλο) και σταυρώστε την πιτούλα σας! Πριν τη βάλετε στον φούρνο, χαράξτε την ελαφρώς στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

Διαβάστε τη διαδικασία στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved