Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα και τυριά!
Τα αλμυρά κέικ είναι ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας. Τρώγονται ως πρωινό, σνακ, αντικαθιστούν πικάντικα το ψωμί και γίνονται ανάρπαστα στα παιδικά πάρτι.
Υλικά
50 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
130 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
½ κ.γ αλάτι
½ κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ φρέσκια ρίγανη
5 αυγά
250 γρ μαλακό αλεύρι
20 γρ μπέικιν πάουντερ
150 γρ γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
80 γρ γραβιέρα τριμμένη
80 γρ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
Συνεχίστε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια πάρτε μια σπάτουλα , ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπείκιν και ανακατέψτε απαλά.
Προσθέστε τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα , το κασέρι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βάλτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας ή το ταψάκι σας και απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα ώστε να φτάνει λίγο πιο πάνω από την μέση.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε από την φόρμα και αφήστε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα ή σε μια υφασμάτινη πετσέτα, όπως θα κάνατε με το ψωμάκι σας.