Τραχανοπλαστός!
Τη λες και εύκολη τυρόπιτα της τεμπέλας αλλά ο τραχανοπλαστός έχει τη δική του ιστορία, με παράδοση από τη Θεσσαλία.
Ο τραχανάς του δίνει μια ξινούτσικη υπέροχη γεύση και όλο το μυστικό της νοστιμιάς του κρύβεται στο βούτυρο: Το βούτυρο γάλακτος ή ένα γίδινο τύπου Κερκύρας του χαρίζουν υπέροχο άρωμα.
Υλικά
½ κιλό καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
½ κιλό φέτα τριμμένη
5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή γίδινο, λιωμένο
λίγο αλάτι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr