Συνταγή για την πιο νόστιμη οικογενειακή πορτοκαλόπιτα!
Το πορτοκάλι έχει την τιμητική του τώρα το χειμώνα. Κάθε πρωί κάνουμε στα παιδάκια μας φυσικό χυμό κι εκείνα τρελαίνονται με την γεύση του. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε πορτοκαλόπιτα, αγοράζοντας πορτοκάλια, η οποία θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
• 4 αυγά
• 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1-2 βανίλιες
• 1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για το σιροπι:
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• φλούδα ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα αρχίουν να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα ένα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
2. Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο.
3. Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό ως κρύο σιρόπι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό.