Συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα κουρού με σπανάκι και πράσα!
Σπανάκι, πράσα, λιαστή ντομάτα, αρωματικά και φέτα αγκαλιασμένα με τραγανή ζύμη κουρού σε μια πίτα μπουκιά και συχώριο!
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
Για τη γέμιση
500γρ. σπανάκι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένο (θα μείνουν περίπου 350 - 400γρ.)
400γρ. πράσα (μαζί με το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
6 - 7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές σε λάδι ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
300γρ. φέτα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
50ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την πίτα
200ml γάλα
50ml ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr