Χριστουγεννιάτικο κέικ ρολό- Peppermint!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε να σας δίνουμε συνταγές για γιορτινά γλυκάκια. Ένα από αυτά τα γλυκά είναι και ο δίχρωμος χριστουγεννιάτικος κορμός. Είναι ένα εκπληκτικό και εντυπωσιακό γλυκάκι που θα σας κλέψει τις καρδιές εμφανισιακά και δεν θα σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι.
Φύγαμε για την συνταγή;
Υλικά
Κεικ:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Γέμιση:
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι εκχύλισμα μέντας
Γλάσσο:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα.
Τριμμένες καραμέλες μπαστουνάκια peppermint
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί βάλτε λαδόκολλα, περάστε με λίγο λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το κρεμόριο μαζί και ανακατέψτε τα.
Σε σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ, τα αυγά με 1/3 φλιτζανιού νερό περίπου για πέντε λεπτά.
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε στο μείγμα των αυγών, το αλεύρι με όλα τα άλλα υλικά που είχατε προσθέσει.
Χωρίστε σε δυο μπολ το μείγμα του κέικ και στο ένα προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με ένα κουτάλι κάντε γραμμές, παράλληλες , πάνω στην λαδόκολλα και εναλλάξ τα χρώματα, που να μην ξεπερνούν τα 10εκ.
Στην φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχουν 4 κόκκινες γραμμές και 4 άσπρες.
Ψήστε 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι το λευκό να αρχίζει να ροδίζει.
Ενώ το κέικ σας ψήνετε, πάρτε μια πετσέτα καθαρή και απλώστε σε όλη το 1/4 του φλιτζανιού με τη ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε να καλύψει την πετσέτα της κουζίνας εντελώς.
Όταν γίνει το κέικ αναποδογυρίστε το πάνω στην πετσέτα με την άχνη και ξεκολλήστε προσεκτικά την λαδόκολλα. Τυλίξτε το κέικ έτσι όπως είναι σε ρολό και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα έτσι, αλλά όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες. Αυτό θα δώσει την ελαστικότητα που θέλετε.
Για την κρέμα σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την άχνη, και το εκχύλισμα μέντας μέχρι να αφρατέψουν.
Αφού κρυώσει το κέικ σας ξετυλίξτε την πετσέτα, απλώστε την κρέμα και ξανά τυλίξτε το κέικ, αυτή τη φορά χωρίς την πετσέτα.
Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί. Όταν θα είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, χτυπήστε ελαφρά την άχνη ζάχαρη και το γάλα.
Γλασσάρετε το κέικ και τελειώστε με τα κομμάτια καραμέλας.