Συνταγή για Samsa!
Τα samsa είναι πίτες που φτιάχνουν στη Μέση Ανατολή σε διάφορες εκδοχές, γλυκές και αλμυρές. Παραδοσιακά ψήνονται σε ειδικά διαμορφωμένους φούρνους (tandoor) αλλά σε κάποιες περιοχές η ζύμη τηγανίζεται.
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
200ml νερό
100γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
½ κουτ. γλυκού (2γρ.) αλάτι
μέλι
Για τη γέμιση
200γρ. πούδρα αμυγδάλου
250γρ. ζάχαρη, άχνη
1 ασπράδι αβγού
20γρ. ταχίνι
Δείτε τη διαδικασία olivemagazine.gr