Κέικ με μήλο και τζίντζερ
Πλησιάζει ο καιρός για το σχολείο και θα αρχίσετε να πρέπει να τους έχετε έτοιμο κολατσιό για να παίρνουν μαζί τους. Το συγκεκριμένο κέικ είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και νόστιμο και μια καλή λύση γι' αυτό το σκοπό!
Υλικά
1 κούπα κομμένα καρύδια
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές του γλυκού τζιντζερ
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βουτυρο λιωμένο
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter, melted
4 μεγάλα μήλα, κομμένα καθαρισμένα
Για την επικάλυψη
Κρέμα τυριού
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κούπας τζίντζερ
Προετοιμασία: Για το κέικ, ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και ζεστάνετε τα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα για 5 με 7 λεπτά. Σε ένα μπολ βάλτε βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και βανίλια στη συνέχεια τοποθετείστε το μήλο και τα καρύδια. Το μείγμα θα είναι αρκετά παχύ. Βάλτε το σε μια φόρμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ αναμείξτε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και βάλτε τα στο μίξερ. Στη συνέχεια και το λεμόνι. Χαμηλώστε το μίξερ και βάλτε και τη ζαχάρη σιγά – σιγά. Αφού είναι έτοιμο το κέικ βάλτε πάνω την επικάλυψη.