Κρουασάν με γέμιση κεράσι για τέλειο πρωινό!
Μια εύκολη και γευστική λύση για το πρωινό του παιδιού είναι τα σπιτικά κρουασάν. Κι όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο να τα φτιάξετε, θα διαπιστώσετε πως η διαδικασία είναι απλή ενώ το αποτέλεσμα... θεϊκό!
ΥΛΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 10 κουταλιές μαρμελάδα κεράσι ή κάποια της αρεσκείας σας
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
ΕΛΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σταυρωτά σε τέσσερα μέρη και χαράζουμε κάθε μέρος ζύμης διαγώνια, σχηματίζοντας έτσι 8 τρίγωνα κομμάτια ζύμης. Σε κάθε κομμάτι αλείφουμε λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε λίγη άχνη, γεμίζουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και τυλίγουμε το τρίγωνο ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά. Πιέζουμε τις άκρες και γυρίζουμε προς τα μέσα για να πάρουν το κλασικό σχήμα του κρουασάν όταν ψηθούν.
Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταξί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.