Ριζότο με μανιτάρια και πιπεριά
Τα ριζότο είναι αγαπημένα πιάτα για τα μικρά παιδιά. Η συνταγή που επιλέξαμε για εσάς και την οικογένειά σας, σίγουρα θα τα κάνουν να ξετρελαθούν...
Υλικά
- 2 κούπες τσάι ρύζι
- Νερό για το βράσιμο του πιλαφιού
- 2 φέτες μπέικον κομμένες
- ½ πιπεριά σε όποιο χρώμα θέλετε
- 1 κουτί μανιτάρια
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας τυρί της προτίμησής σας
- 1/2 κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιολαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το ρύζι και το βάζετε να βράσει με αλάτι και νερό. Όταν γίνει, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια για να φύγουν τα πολλά νερά τους. Όταν γίνει αυτό, σοτάρετε την πιπεριά και ύστερα το μπέικον λίγο το οποίο έχετε κόψει κομμάτια. Προσθέτετε αμέσως μετά το ρύζι και λίγο πιπεράκι. Στο τέλος βάζετε και την κρέμα γάλακτος αλλά και τη μαργαρίνη και αφήνετε να βράσει το πιλάφι για περίπου δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.