Πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα κάστανο!
Είναι χειμώνας και σίγουρα στο σπίτι έχετε μία σακούλα κάστανα που θα αναρωτιέστε τι να την κάνετε! Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα, ιδανική για το πρωινό σας και όχι μόνο!
ΥΛΙΚΑ:
• ½ κιλό κάστανα
• ½ κιλό ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
• 1 κλωναράκι βανίλιας
• 1 ποτήρι νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χαράξτε τα κάστανα και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού πάρουν μια βράση, συνεχίστε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλτε τα από το νερό και καθαρίστε τα καλά. Έπειτα βάλτε πάλι καθαρό νερό στην κατσαρόλα να βράσει και αφήστε τα καθαρισμένα κάστανα να βράσουν για μισή ώρα. Σουρώστε τα και αλέστε τα στο multi μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίξτε τον πουρέ στην κατσαρόλα μαζί με το ποτήρι νερό και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει σιρόπι και αφού κοχλάσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 5 λεπτάκια. Προσθέστε τη βανίλια, σχίζοντας το κλωναράκι και κρατώντας μόνο τα σποράκια. Συνεχίστε το βράσιμο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη γυρίστε την σε βαζάκια και γεμίστε μέχρι το χείλος. Μπορείτε να την καταναλώσετε όποτε θέλετε και να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνταγές! Μην ξεχνάτε κάθε βαζάκι που ανοίγετε να το φυλάτε στο ψυγείο!