Συνταγή για το πιο ελαφρύ επιδόρπιο μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα Χριστούγεννα, τόσο ανήμερα όσο και τη δεύτερη μέρα συνηθίζουμε να κάνουμε τραπέζια στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μικροί και μεγάλοι γεύονται τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και τα παραδοσιακά γλυκά. Εμείς για σήμερα σας έχουμε μία συνταγή για το πιο ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα τέτοιο τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό γιαούρτι πλήρες
• Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)
• Λιγο ξύσμα λεμονιού
• 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου, αλεσμένα στο μούλτι
• 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
2. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.
3. Προσθέτουμε το ξύσμα.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.
5. Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved