Συνταγή για σπιτικούς λαχταριστούς λουκουμάδες!

Οι λουκουμάδες, όσα χρόνια και αν περάσουν είναι μία σταθερή αξία σε κάθε σπίτι! Παλαιότερα, τους συνόδευαν με μέλι ή σιρόπι ενώ οι πιο σύγχρονες παραλλαγές παίζουν με κάθε είδους σοκολάτα!

Κάντε αυτή τη συνταγή και σίγουρα μικροί-μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

ΥΛΙΚΑ:
• 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 ποτήρι γάλα (μπορεί να αντικατασταθεί με νερό ωστε να είναι νηστίσιμοι, ή μισό μισό)
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζεστάνετε ελαφρώς το γάλα, μέχρι να γίνει λίγο χλιαρό και διαλύστε σε αυτό την ζάχαρη και το αλάτι. Στο τέλος προσθέστε τη μαγιά ανακατεύοντας με κουτάλι. Προσθέστε σιγά σιγά και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προθερμάνετε τον φούρνο για ένα λεπτό και κλείστε τον. Δεν χρειάζεται να ζεσταθεί πολύ, ίσα ίσα να ζεσταθεί λίγο για να φουσκώσει άνετα η ζύμη. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη το μπολ με την ζύμη και βάλτε το στον φούρνο για μια ώρα το λιγότερο. Η ζύμη θα φουσκώσει και θα βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, πάρτε από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και με ένα άλλο σπρώξτε τη ζύμη στο λάδι. Το μυστικό είναι να γυρνάτε συχνά τους λουκουμάδες στο λάδι και να μην γεμίζετε το κατσαρολάκι με πολλούς γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα ρουφήξουν λάδι. Μην σας απασχολεί το σχήμα της ζύμης, μόλις τους ρίξετε στο λάδι και τους γυρίσετε μερικές φορές, αυτοί θα φουσκώσουν και θα γίνουν στρογγυλοί! Όταν ροδίσουν, βγάλτε τους με ένα τρυπητό κουτάλι ή πιρούνι και τους αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφου στραγγίσουν, βάλτε τους σε ένα πιάτο και περιλούστε τους με μέλι, κανέλα, σοκολάτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved