Συνταγή για την πιο χορταστική και πρωτότυπη σαλάτα!
Μία σαλάτα δε χρειάζεται πάντα να είναι συνοδευτικό πιάτο. Με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να γίνει ένα πλήρες, πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα!
Πριν λίγους μήνες είχα δει τη συγκεκριμένη συνταγή σε κάποια εκπομπή και αποφάσισα να την φτιάξω! Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο και πλέον φτιάχνω τη συγκεκριμένη σαλάτα τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα! Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 μαρούλι
• 2 λουκάνικα χωριάτικα μεγάλα
• 1 ντομάτα
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• λίγο άνηθο προαιρετικά
• 1 φλ. τσαγιού φακές χοντρές
Για τη σος:
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
• 1 κ.γ. λάδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάλτε τις φακές να βράσουν σε νερό. Όσο βράζουν, κόψτε τα λουκάνικα κατά μήκος σε δύο μέρη και χαράξτε ελαφριά το κάθε κομμάτι. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνα και αφήστε το να ζεσταθεί. Χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι βάλτε τα λουκάνικα και αφήστε τα να ψηθούν. Τα λουκάνικα βγάζουν τα δικά τους υγρά, για αυτό δε χρειάζονται λάδι!
Όταν οι φακές και τα λουκάνικα είναι έτοιμα, αφήστε τις φακές να σουρώσουν καλά, βάλτε τις στην άκρη και κόψτε τα λουκάνικα σε μικρότερα κομματάκια.
Πλύντε πολύ καλά το μαρούλι, τη ντομάτα, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και στη συνέχεια κόψτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα λουκάνικα και τις φακές.
Για τις σος απλά αναμείξτε τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικου και το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. (Εγώ συνήθως τη φτιάχνω όταν περιμένω να ετοιμαστούν τα λουκάνικα και οι φακές, για να τη βάλω λίγο στο ψυγείο να κρυώσει!) Περιχύστε τη σος και η σαλάτα σας είναι έτοιμη!