Σπαγγέτι αματριατσιάνα αλα ελληνικά!
Μια παραλλαγή της πικάντικης ιταλικής μακαρονάδας με ελληνικό ταμπεραμέντο και υλικά. Θα τη φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα σε 30 μόλις λεπτά και θα χορτάσετε 5 πεινασμένους νοματαίους...
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο μακρύ και λεπτό ζυμαρικό της επιλογής σας
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί μοσχοφίλερο
100γρ. σύγκλινο σε κομματάκια ή μπέικον
2 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
¼- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr