Γλυκό με σοκολάτα και αμύγδαλα
Είναι τραγανιστό και η σοκολάτα με το αμύγδαλο τέλειος συνδυασμός.
Έτοιμο σε 35 λεπτά για λύση της τελευταίας στιγμής, εάν έχει κάποιους φίλους καλεσμένους χωρίς προειδοποίηση.
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Σοκολάτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια
½ κούπα ψιλοκομμένο αμύγδαλο
Προετοιμασία:
Βάλτε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μικρό τηγανάκι με μεσαία φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να είναι έτοιμο. Βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το πάλι στη φωτιά χωρίς να το ανακατεύετε έτσι ώστε η να γίνει σαν καραμέλα. Ρίξτε τη βανίλια και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα χαρτί μαγειρέματος και απλώστε το στο μέγεθος που θέλετε για τη βάση σας. Αφήστε την καραμέλα, να γίνει σταθερή και τραγανιστή, για περίπου 5 λεπτά. Λιώστε τη σοκολάτα και απλώστε τη από πάνω και στη συνέχεια γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.