Συνταγή για σπιτική νηστίσιμη μερέντα με 6 υλικά!
Η μερέντα είναι ο σοκολατένιος πειρασμός που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Τι γίνεται όμως αυτές τις ημέρες νηστείας; Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή με 6 υλικά για νηστίσιμη μερέντα που δεν έχετε ξαναφάει στη ζωή σας!
ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. φουντούκια
• 1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
• 1 ποτήρι νερό
• 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 70 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
3. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
4. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
5. Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
6. Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.