Cheesecake από βατόμουρο

Διαφέρει λίγο από το συνηθισμένο cheesecake και η γεύση του είναι πολύ πλούσια.

Για να κάνετε καλύτερη τη βάση, συνδυάστε τα μπισκότα με γκοφρέτες βανίλιας.

Για την κρούστα:

2/3 κούπας κράκερ μπισκότου

2/3 κούπας γκοφρέτες βανίλιας

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για την κρέμα

2 ½ κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

2 κουτιά τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά

1 κούπα ζάχαρη

Ακόμη δύο κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι

5 μεγάλα αυγά

Για τη σως ¼ κούπας ζάχαρη

¼ κούπας νερό

1 κούπα βατόμουρα

Προετοιμασία

Βάλτε τα πρώτα τρία υλικά της κρούστας σε ένα μπολ. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι ειδικό για το γλυκό. Ψήστε το για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση: βάλτε τα βατόμουρα και το καλαμποκάλευρο σε ένα μίξερ. Βάλτε στη συνέχεια το μείγμα που θα σχηματιστεί σε ένα τηγανάκι και μαγειρέψτε το για 6 λεπτά. Κρατήστε μισή κούπα για να τη βάλετε στη σως

Βάλτε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για 3 λεπτά, προσθέστε το μείγμα της ζάχαρης με το μείγμα του τυριού και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά χτυπώντας παράλληλα. Βάλτε το μείγμα στην έτοιμη κρούστα. Βάλτε 1 κούπα από βατόμουρα στο μείγμα και απλώστε με ένα μαχαίρι. Ψήστε για 1 ώρα και δέκα λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο.

Για να φτιάξετε τη σως βάλτε το υπόλοιπο του πουρέ με το βατόμουρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Βάλτε το στη φωτιά για 9 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφού κρυώσει σερβίρετέ τη πάνω στο γλυκό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved