Συνταγή για γιαουρτόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς!

Η γιαουρτόπιτα είναι δροσιστική κι εύκολο στην παρασκευή της. Αν έχετε διάθεση και χρόνο, φτιάξτε την πιο νόστιμη με μία συνταγή που κρατάει χρόνια.

Είναι της γιαγιάς μίας αναγνώστριας που θέλησε να τη μοιραστεί μαζί μας. Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεσή της.

ΥΛΙΚΑ:
• 500 γρ. γιαούρτι
• 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 50 γρ ζάχαρη
• 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
• 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
• ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
• 1 φλ. νερό
• 150 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
2. Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
3. Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved