Συνταγή για δύο πανεύκολες σοκολατόπιτες που θα σας ξετρελάνουν!
Η σοκολατόπιτα είναι από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Εμείς σας παρουσιάζουμε δύο εύκολες συνταγές για την σοκολατένια απόλαυση.
ΣΥΝΤΑΓΗ 1
ΥΛΙΚΑ:
• 50 gr μαργαρίνη
• 250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 αυγά
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κ.σ. κονιάκ
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
2. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ.
3. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο,τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
5. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε θήκες για muffins, γεμίζοντας κατά 3/4 (έτσι θα έχουμε ατομικά σοκολατοπιτάκια ή αλλιώς σουφλέ σοκολάτας. Μπορείτε μέσα στις θηκούλες να βάλετε και χαρτάκια για muffins - κάνουν τη μεταφορά τους πιο εύκολη και πρακτική.) .
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς . (Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο θα πρέπει στο κέντρο του ταψιού/ στα φορμάκια η πίτα μας να έχει ανασηκωθεί πιο ψηλά από ότι στα τοιχώματα τότε είναι έτοιμο!! )
7. Προαιρετικά: Για την επικάλυψη της σοκολατόπιτας μπορείτε να ρίξετε γλάσο ή σταγόνες άσπρης/γάλακτος/μαύρης σοκολάτας απο τις οποίες λιώνεται 70 (περίπου) gr, σε bain marie, με 2-3 (περίπου) κουταλιές γάλα (ή εβαπορέ). Ακόμα για τους λάτρεις του μπισκότου και γενικά του πολύ γλυκού, μπορείτε να σπάσετε μερικά OREO'S στο μείγμα με τη λευκή σοκολάτα!
ΣΥΝΤΑΓΗ 2
ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ. βιτάμ
• 5 αυγά
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
• 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
• 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Γλάσο
• ½ φλ. κρέμα γάλακτος
• 125 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
2. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
4. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
5. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Πηγή: sintagespareas.gr