Γίγαντες στο φούρνο με χόρτα και ανθότυρο!
Οι γίγαντες σε αυτή τη συνταγή συνδυάζονται με χόρτα και μυρωδικά που τους χαρίζουν φρεσκάδα κι άρωμα, ενώ το ανθότυρο τους προσθέτει γεύση. Αν νηστεύετε, το παραλείπετε...
Υλικά
250γρ. φασόλια γίγαντες, που έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό από την προηγούμενη
2 δαφνόφυλλα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος), σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κιλό χόρτα (όπως λάπαθα, σέσκουλα, μυρώνια, κ.ά.)
1 μέτριο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες
1½ φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες από βαζάκι, χοντροκομμένες
3 κουτ. σούπας γαλέτα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr