Κανελένιο κέικ με καραμελωμένα μήλα και σοκολάτα
Ένα κέικ με άρωμα κανέλας, σοκολατένια γλύκα και μήλα καραμελωμένα. Θα γίνει σίγουρα ανάρπαστο και δεν θα προλαβαίνετε να μοιράζετε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:
100γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας (55% κακάο)
3 αβγά
180γρ. ζάχαρη
170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
130γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για τη φόρμα
Για τα καραμελωμένα μήλα:
3 μήλα μεγάλα, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για τη σαντιγί (προαιρετικά):
500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, καλά παγωμένη στο ψυγείο
30γρ. ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία το olivemagazine.gr