Συνταγή για μαμαδίστικη lemon pie με μαρέγκα!
Η Lemon Pie είναι από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Ειδικά όταν φτιάχνεται με μαρέγκα η γεύση της είναι το κάτι άλλο. Εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε σε λίγα λεπτά με τη βοήθεια του παιδιού σας!
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. μπισκότα κανέλας
• 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
• 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
• 100 γρ. ζάχαρη
• 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
• 2 κουταλάκια κοφτά corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
2. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.
3. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
4. Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
5. Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
7. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.