Σιουφιχτά με πέστο μπρόκολο

Τα μακαρόνια με μπρόκολο είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς για ένα πιάτο ζυμαρικών. Σε αυτή τη συνταγή το μπρόκολο γίνεται πέστο, με τη γραβιέρα, το μπούκοβο και το φιστίκι Αιγίνης να το κάνουν ακόμη πιο γευστικό.

ΥΛΙΚΑ:
Για τα σιουφιχτά
1 πακέτο σιουφιχτά μακαρόνια ή άλλα στριφτά ζυμαρικά της επιλογής σας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Για το πέστο μπρόκολο
1 μεγάλο μπρόκολο
50γρ. φιστίκια Αιγίνης
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. σούπας μπούκοβο
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
100γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 κλαράκια μαϊντανό
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved