Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα από κεράσι με 3 υλικά!
Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι το καλύτερο συνοδευτικό της φρυγανιάς ή του ψωμιού. Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται να τρώνε ένα τέτοιο πρωινό γι' αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά, για να φτιάξετε μαρμελάδα κεράσι.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό κεράσια (με λαμπερό χρώμα και ώριμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα)
• 700 γραμμ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (φορώντας γάντια). Βάζουμε τα κεράσια με τους χυμούς τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νεράκι (στο ένα κιλό περίπου μισό φλ. τσαγιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα μου.
• Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά
• Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
• Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις η ράχη της κουτάλας κρατάει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά (βράζουμε περίπου 35΄-40΄).
• Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.