Συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σόγιας που έχετε φάει ποτέ!
Δεν σας κρύβω πώς τον κιμά σόγιας δεν τον είχα δοκιμάσει ποτέ, ήρθε όμως η στιγμή που έφτασε στα χέρια μου και ήθελα να τον δοκιμάσω. Πειραματίστηκα με μια συνταγή που τη σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και το αποτέλεσμα βγήκε απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Από τη Μαργαρίτα Νικολάου
Αφού λοιπόν η συνταγή μου είχε επιτυχία και πήρα αρκετά εύσημα τόσο από την οικογένειά μου που έφαγε όσο και από τους φίλους που ήταν εκείνη την ημέρα στο σπίτι, σκέφτηκα πως έπρεπε να τη μοιραστώ μαζί σας. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τα υλικά και τη διαδικασία, γιατί αυτή η συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας.
Υλικά
1/3 πακέτο κιμά σόγιας (θα τον ετοιμάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο λεμονάτο
1 αυγό (μπορείτε να το παραλείψετε)
ψίχα από μια φέτα ψωμί ζυμωτό τριμμένο στον τρίφτη (χωρίς να το έχετε μουσκέψει)
Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε όπως θα ζυμώνατε τον κανονικό κιμά σας.
Τον πλάθετε σε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια και τα ψήνετε στο φούρνο, μέσα σε ταψάκι που θα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Αν θέλετε ρίχνετε λίγο λάδι από πάνω, εγώ δεν έριξα καθόλου.
Ψήστε τα στους 200 βαθμούς στον αέρα. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
Καλή σας όρεξη!