Συνταγή για παγωτό κεράσι σε λίγα λεπτά!
Το παγωτό κεράσι είναι δύσκολο να το βρεις σε κάποιο ψυγείο ενός μάρκετ. Εμείς όμως σας προτείνουμε να το φτιάξετε στο σπίτι ακολουθώντας βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ:
• 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• 3 κρόκοι αυγών
• 130 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
• 50-65 γρ. ζάχαρη
• χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
2. Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
4. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
5. Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.