Βελουτέ τραχανά με καρότο!
Σε μια πιο δημιουργική εκδοχή της κλασικής συνταγής για σούπα, ο τραχανάς γίνεται εξαιρετική βελουτέ που μας κρατάει ζεστούς στα κρύα, αλλά μπορεί να σταθεί και ως πρώτο πιάτο σε ένα χειμωνιάτικο τραπέζι.
Υλικά
½ κιλό καρότα φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κούπα του καφέ τραχανά ξινό
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο, πλήρες
χυμό από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr