Ντολμαδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες!

Το αγαπημένο φαγητό της γιαγιάς, με μικρές έξτρα πινελιές που εμπλουτίζουν την αξεπέραστη νοστιμιά του.

Υλικά

40 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Για τη γέμιση
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι) ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρντισμένο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την σάλτσα
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved